Králičí stehno se zápékanými houbami s houbovou drobenkou a bramborovou kaší
Králík patří mezi lehká a málo tučná masa. Pokud chcete,aby maso nebylo vysušené, můžeteho použít v kombinaci např. se slaninou.

Suroviny
Králičí stehno se zápékanými houbami s houbovou drobenkou a bramborovou kaší
−
+
€269.35
Maso
Králičí stehno / 200 g /
/kus
10.0 kus
0%
Zelenina, kořenová
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
300.0 ml
0%

Česnek čerstvý
/g
2.0 g
0%
Víno, bílé
/ml
150.0 ml
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Cibule
/g
140.0 g
0%
Sůl, Pepř Dle Chuti
/
0.0
0%
Olej
/ml
110.0 ml
0%
Knorr Pepřová omáčka 0,85 kg
/g
75.0 g
0%

Drobenka
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg
/g
5.0 g
0%
Rama Profi 1 kg
/g
20.0 g
0%
Fenyklová semínka
/g
2.0 g
0%
Vlašské ořechy
/g
25.0 g
0%
Ovesná mouka
/g
25.0 g
0%
Pšeničná mouka hladká
/g
25.0 g
0%
Mandle rozdrcené
/g
10.0 g
0%
Sůl
/
0.0
0%
Zapečené houby a bramborová kaše
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
100.0 ml
0%

Lesní houby
/g
400.0 g
0%
Cerstvá Petrželová Nať
/
0.0
0%
/
Maso
-
Králičí stehno / 200 g / 10.0 kus
-
Zelenina, kořenová 300.0 g
-
Česnek čerstvý 2.0 g
-
Víno, bílé 150.0 ml
-
Máslo 50.0 g
-
Cibule 140.0 g
-
Sůl, Pepř Dle Chuti
-
Olej 110.0 ml
Drobenka
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 5.0 g
-
Rama Profi 1 kg 20.0 g
-
Fenyklová semínka 2.0 g
-
Vlašské ořechy 25.0 g
-
Ovesná mouka 25.0 g
-
Pšeničná mouka hladká 25.0 g
-
Mandle rozdrcené 10.0 g
-
Sůl
Zapečené houby a bramborová kaše
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 100.0 ml
-
Lesní houby 400.0 g
-
Cerstvá Petrželová Nať
Příprava
-
Maso
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme česnek, maso a restujeme.
- Zalijeme bílým vínem a Knorr Essence Zeleninovým bujónem. Dochutíme kořením a solí.
- Maso dusíme do měkka, poté maso vybereme. Šťávu přepasírujeme a zahustíme Knorr Pepřovou omáčkou.
- Na závěr přidáme máslo na zjemnění.
-
Drobenka
- Suroviny na drobenku společně promícháme.
- Drobenka se vám bude lépe drobit, pokud přidáte nastrouhaný tuk, který si před tím necháte lehce namrazit.
-
Zapečené houby a bramborová kaše
- Lesní houby nakrájíme na velké kusy, zprudka orestujeme, přidáme na jemnou nakrájenou cibuli a restujeme dokud cibule neztmavne. Podlijeme Knorr Essence Zeleninovým bujónem a Rama Cremefine Profi.
- Chvíli redukujeme, dochutíme a na závěr přidáme čerstvě nasekanou petrželovou nať.
- Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obale.
- Během servírování do kaše uděláme jamku, do které dáme houbové ragú. Posypeme drobenkou a dáme krátce zapéct pod salamander.