Medové kuřecí kousky s toustovanou tortilou plněnou grilovanými paprikami doplněné rukolovým salátem
Pokud salát zakápnete zálivkou těsně před podáním, zelenina bude vypadat čerstvě a svěže.

Suroviny
Medové kuře
-
Kuřecí vykoštěná horní stehna 1.5 kg
-
Med 80 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50 ml
Tortilly
-
Pšeničná tortilla 20 kus
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 150 g
-
Sůl a pepř
Rukolový salát
-
Rukola 250 g
-
Cibule červená 50 g
-
Rajčata, cherry 250 g
-
Olej, olivový 100 ml
-
Citrónová šťáva 40 ml
-
Sůl a pepř
Příprava
-
Medové kuře
- Očištěná vykostěná horní kuřecí stehna potřeme koncentrovaným kuřecím bujónema medem.
- Vložte na G /N plech, mírně podlijte vodou a postříkejte tukem Rama Combi Profi.
- Pečte na 175 C, kombinace horkého vzduchu a 20 % páry.
-
Tortilly
- Smíchejte majonézu s R ama Cremefine Fraiche a Primerbou, dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
- Spodní tortilu potřete pomazánkou a navršte nakrájenou grilovanou papriku, zakryjte horní plackou.
- Zapečte v kontaktním grilu. Rozkrájete a podávejte.
-
Rukolový salát
- Rukolu omyjte a osušte, promíchejte s nakrájenými rajčaty a červenou cibulí.
- Olivový olej smíchejte se solí, pepřem a citronovou šťávou a promíchejte se salátem.
-
Podávání
- Na talíř dejte salát, medové kuře a kousky tortily.