Pečený roastbeef s cibulí, mrkví a červeným kari
Hovězí roštěnou je dobré nechat odpočívat v ledničce 24 hodin, aby se v mase rozvinula chuť koření.

Suroviny
Roastbeef
-
Hovězí roštěnec 1.5 kg
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 10 g
-
Sůl 10 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 200 ml
Omáčka
-
Mrkev, čerstvá 1 kg
-
Cibule 800 g
-
Houby shitake, sušené 80 g
-
Voda, vlažná 1 l
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 400 ml
-
Cukr, hnědý 20 g
-
Šťáva z limetky 50 ml
-
Pažitka, čerstvá 50 g
-
Sůl
Příprava
-
Roastbeef
-
Hovězí roštěnou okořeňte solí a barevným pepřem, potřete hořčicí a nechte v ledničce odpočívat 1 hodinu.
-
Maso vyndejte z lednice a vložte do rozehřátého konvektomatu, postříkejte Rama Combi Profi a pečte při 240 °C po dobu 12 minut. Potom snižte teplotu na 85 °C a nastavte sondu konvektomatu na 45 °C. Ke konci pečení nastavte konvektomat na 75 °C a sondu na 53 °C.
- Upečené maso nakrájejte na plátky.
-
-
Omáčka
-
Houby shitake namočte do teplé vody.
-
Orestujte kari pastu na rozehřátém tuku, přilijte vodu a přidejte kokosový krém, mrkev, opečenou cibuli, houby a povařte.
-
Jakmile mrkev změkne, dochuťte solí, limetkovou šťávou, cukrem a zjemněte krémem na šlehání.
-