Polévka z cizrny
Aromatická hustá polévka, která zasytí i potěští gurmány.

Suroviny
Polévka
-
Cizrna 500 g
-
Pancetta, italský špek 200 g
-
Šalvěj čerstvá 2 kus
Podávání
-
Rozmarýnový olej
-
Mořská sůl
Příprava
-
Polévka
- Cizrnu namočte a potom uvařte s přidáním esence hovězího bujónu a šafránové pasty. Odložte část celých kuliček k ozdobení talíře.
- Uvařenou cizrnu spolu s vodou znovu vařte na mírném ohni, po několika minutách přidejte šalvěj a rozmarýnovou Primerbu.
- Vše umixujte na hladkou hmotu, pokud bude třeba, propasírujte přes drobné síto.
- Na suché pánvi orestujte pancettu nakrájenou na drobné kostičky, promíchejte s umixovanou cizrnou. Konzistence by měla připomínat krém, popřípadě přidejte trochu vody. Celek dochuťte.
-
Podávání
- Samostatně ohřejte celou cizrnu.
- Na talíř vlijte polévku a přidejte kuličky cizrny.
- Vše polijte rozmarýnovým olejem.
- Případně můžete polévku ozdobit lístky šalvěje usušené v mořské soli.