+

Treska

  • Treska (očištěný filet) 1.6 kg

Slaný nálev

  • Voda 1.0 l
  • Sůl 70.0 g
  • Cukr 40.0 g

Slaninová strouhanka

  • Panko strouhanka 100.0 g
  • Knorr Aroma Mix Slanina & Cibule 1,2 kg 20.0 g
  • Máslo 180.0 g

Podávání

  1. Treska

    • Tresku rozdělte na 10 stejných porcí.
  2. Slaný nálev

    • Ve vodě rozpusťte sůl a cukr. Porce ryby vložte do nálevu na 8 minut, poté tresku osušte na perforované GN nádobě a později na papírových utěrkách.
  3. Slaninová strouhanka

    • Panko rozmíchejte se směsí Aroma Mix a rozpuštěným máslem.
  4. Pečení

    • Tresku přendejte na pečicí papír pomazaný tukem. Vrchní stranu ryby také pomažte máslem, aby se krusta přilepila na rybu.
    • Posypte rybu slaninovou strouhankou a pečte 8–10 minut při teplotě 130 ⁰C. Doba pečení záleží na tloušťce ryby.
  5. Podávání

    Tresku servírujte na teplé Knorr Ratatouille zelenině. Rybu navíc ozdobte klíčky hrášku a snítkou čerstvého tymiánu.