Treska se slaninovou krustou na ratatouille s tymiánem
Strouhankovou krustu můžete obohatit petrželkou, koprem, tymiánem, koriandrem nebo jinými oblíbenými bylinkami.

Suroviny
Treska
-
Treska (očištěný filet) 1.6 kg
Slaný nálev
-
Voda 1 l
-
Sůl 70 g
-
Cukr 40 g
Slaninová strouhanka
-
Panko strouhanka 100 g
-
Máslo 180 g
Podávání
-
Klíčky hrášku
-
Tymián, čerstvý
Příprava
-
Treska
- Tresku rozdělte na 10 stejných porcí.
-
Slaný nálev
- Ve vodě rozpusťte sůl a cukr. Porce ryby vložte do nálevu na 8 minut, poté tresku osušte na perforované GN nádobě a později na papírových utěrkách.
-
Slaninová strouhanka
- Panko rozmíchejte se směsí Aroma Mix a rozpuštěným máslem.
-
Pečení
- Tresku přendejte na pečicí papír pomazaný tukem. Vrchní stranu ryby také pomažte máslem, aby se krusta přilepila na rybu.
- Posypte rybu slaninovou strouhankou a pečte 8–10 minut při teplotě 130 ⁰C. Doba pečení záleží na tloušťce ryby.
-
Podávání
Tresku servírujte na teplé Knorr Ratatouille zelenině. Rybu navíc ozdobte klíčky hrášku a snítkou čerstvého tymiánu.