+

Maso

Pyré z uzených jablek

  • Tvrdá jablka, oloupaná 2000 g
  • Cukr 30 g
  • Tekuté udírenské aroma
  • Máslo 200 g
  • Jablečná šťáva 150 ml
  • Essence Zeleninový bujón 20 ml
  • Sůl

Podávání

  • Koktejlová rajčata
  1. Maso

    • Vepřovou panenku potřete marinádou a tukem Rama Culinesse. Vložte ji do lednice na 2 hodiny.
    • Maso přendejte do předehřáté trouby a nastavte program se sondou nastavenou na 68 °C, vnější pečení 85 °C
  2. Pyré z uzených jablek

    • Jablka nakrájejte na kousky, poprašte cukrem, pokapejte tekutým udírenským aroma. Opečte v troubě v teplotě 230 °C na světle hnědou barvu.
    • Máslo a jablečnou šťávu povařte tak, aby vznikl jemný sirup.
    • Upečená jablka umixujte na hladkou hmotu, po dobu mixování dolévejte sirup.
    • Pyré dochuťte dle potřeby solí.
  3. Čekanka

    • Červenou čekanku rozkrojte podélně na polovinu a opečte na zlatavou barvu.
    • Víno, cukr a tymián zredukujte, ke konci dochuťte jablečným octem. Vzniklý sirup přeceďte přes síto.
    • Opečenou čekanku zalijte sirupem a povařte do mekka.
  4. Podávání

    • Panenku opečte na oleji, naporcujte a položte na čekanku, podávejte s pyré z uzených jablek. Navíc ozdobte rajčátky.
+