Vepřová panenka na pyré z uzených jablek s čekankou

Suroviny
Maso
-
Vepřová panenka, plátky 2500 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20 ml
-
Olej 80 ml
Pyré z uzených jablek
-
Tvrdá jablka, oloupaná 2000 g
-
Cukr 30 g
-
Tekuté udírenské aroma
-
Máslo 200 g
-
Jablečná šťáva 150 ml
-
Essence Zeleninový bujón 20 ml
-
Sůl
Podávání
-
Koktejlová rajčata
Příprava
-
Maso
- Vepřovou panenku potřete marinádou a tukem Rama Culinesse. Vložte ji do lednice na 2 hodiny.
- Maso přendejte do předehřáté trouby a nastavte program se sondou nastavenou na 68 °C, vnější pečení 85 °C
-
Pyré z uzených jablek
- Jablka nakrájejte na kousky, poprašte cukrem, pokapejte tekutým udírenským aroma. Opečte v troubě v teplotě 230 °C na světle hnědou barvu.
- Máslo a jablečnou šťávu povařte tak, aby vznikl jemný sirup.
- Upečená jablka umixujte na hladkou hmotu, po dobu mixování dolévejte sirup.
- Pyré dochuťte dle potřeby solí.
-
Čekanka
- Červenou čekanku rozkrojte podélně na polovinu a opečte na zlatavou barvu.
- Víno, cukr a tymián zredukujte, ke konci dochuťte jablečným octem. Vzniklý sirup přeceďte přes síto.
- Opečenou čekanku zalijte sirupem a povařte do mekka.
-
Podávání
• Panenku opečte na oleji, naporcujte a položte na čekanku, podávejte s pyré z uzených jablek. Navíc ozdobte rajčátky.