Vodňanské klopsy

Suroviny
Ingredience
-
Hovězí Přední B.K. 400 g
-
Vepřový Ořez 550 g
-
Tvaroh Nízkotučný 50 g
-
Cibule žlutá 100 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 80 ml
-
Mléko Polotučné 350 ml
-
Knorr Základ na mleté maso 2 kg 170 g
Omáčka
-
Cibule žlutá 150 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 80 ml
-
Nové Koření Mleté 3 g
-
Knorr Bílá omáčka 0,95 kg 120 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200 ml
-
Voda 1000 ml
-
Okurky Streilované B.N. 200 g
-
Cukr 20 g
-
Ocet Jablečný 20 ml
-
Plocholistá Petrželová Nať 10 g
Příprava
-
Ingredience
Cibuli nakrájíme a orestujeme na 2/3 tuku do světlé barvy. Maso nameleme, přidáme tvaroh, hořčici a orestovanou cibuli. Směs na mleté maso spojíme smlékem, necháme nasáknout a poté přidáme kmasové fáši a dobře vše společně promícháme. Navlhčenýma rukama tvarujeme mírně zploštělé kuličky, které uvaříme na děrovaném GN plechu vpáře vkonvektomatu nebo ve vodě. Omáčku připravíme tak, že nakrájenou cibuli zesklovatíme na tuku, zalijeme vodou, přidáme směs na bílou omáčku, dobře rozmícháme a provaříme. Před dokončením varu přidáme rostlinný krém, ochutíme převařeným octem a přisladíme. -
Omáčka
Kyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nudličky, orestujeme na zbylém tuku a vmícháme do omáčky. Vařené klopsy ponoříme do omáčky a při podávání klopsy somáčkou sypeme nasekanou petrželkou. Vhodnou tradiční přílohou je knedlík nebo brambory, případně můžeme zkusit rýži.