+

Příprava

Omáčka

  • Houby 1 kg
  • Slanina 150 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 80 ml
  • Knorr Lišková polévka 1 kg 90 g
  • Petrželová nať 20 g
  • Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500 ml
  • Cibule 200 g
  1. Příprava

    • Vypracované bramborové těsto rozdělte na kousky (3 na porci) a plňte podušeným zelím s opečeným vychlazeným uzeným nebo slaninou a cibulí.

    • Těsto pečlivě uzavřete a vařte v osolené vodě 15 minut.

    • Očištěné na vetší kusy pokrájené houby opečeme na tuku, přidáme a orestujeme slaninu s cibulí a dusíme vše do měkka.

  2. Omáčka

    • Ve vodě rozmícháme směs na liškovou polévku a nalijeme na houby, krátce společně provaříme, zjemníme rostlinným krémem a doplníme o nasekanou petrželovou nať.
    • Houbovou směs dáme na dno talíře a navrch položíme rozkrojené plněné zelníky, které jsme po uvaření lehce potřeli sádlem.