Bramborové zelníky s houbami na smetaně
Krémová omáčka s houbami dokonale doplní plněné zelníky uzeným masem.

Suroviny
Příprava
-
Vejce 2 kus
-
Voda 1 l
-
Kyselé zelí 250 g
-
Uzené maso 125 g
-
Cibule 100 g
-
Sádlo 40 g
Omáčka
-
Houby 1 kg
-
Slanina 150 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 80 ml
-
Knorr Lišková polévka 1 kg 90 g
-
Petrželová nať 20 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500 ml
-
Cibule 200 g
Příprava
-
Příprava
-
Vypracované bramborové těsto rozdělte na kousky (3 na porci) a plňte podušeným zelím s opečeným vychlazeným uzeným nebo slaninou a cibulí.
-
Těsto pečlivě uzavřete a vařte v osolené vodě 15 minut.
-
Očištěné na vetší kusy pokrájené houby opečeme na tuku, přidáme a orestujeme slaninu s cibulí a dusíme vše do měkka.
-
-
Omáčka
- Ve vodě rozmícháme směs na liškovou polévku a nalijeme na houby, krátce společně provaříme, zjemníme rostlinným krémem a doplníme o nasekanou petrželovou nať.
- Houbovou směs dáme na dno talíře a navrch položíme rozkrojené plněné zelníky, které jsme po uvaření lehce potřeli sádlem.