Plněné brambory a la bolognese
Aby byly brambory ještě chutnější, namočte je před tepelnou úpravou do roztoku z 1 dílu hrubé mořské soli a 8 dílů vody po dobu 2-7 hodin.

Suroviny
Plněné brambory a la bolognese
−
+
€65.0
Příprava
Brambory (velké)
/kus
10.0 kus
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
60.0 g
0%
Cibule
/g
150.0 g
0%
Hovězí, mleté
/g
500.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
100.0 g
0%
Knorr Základ pro boloňskou omáčku 1kg
/g
200.0 g
0%

Voda
/l
1.0 l
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro - krájená rajčata 2,55 kg
/g
200.0 g
0%

Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg
/g
4.0 g
0%
Sýr, Parmesan strouhaný
/g
100.0 g
0%
/
Příprava
-
Brambory (velké) 10.0 kus
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60.0 g
-
Cibule 150.0 g
-
Hovězí, mleté 500.0 g
-
Mrkev, čerstvá 100.0 g
-
Voda 1.0 l
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 4.0 g
-
Sýr, Parmesan strouhaný 100.0 g
Příprava
-
Příprava
- Brambory omyjeme a celé ve slupce je uvaříme v osolené vodě. Ještě vlažné rozřízneme a lžící vydlabeme. Vydlabané zbytky brambor dáme stranou a pokrájíme na drobné kousky, které použijeme do směsi. Připravené vydlabané půlky dáme stranou na GN plech.
- Na tuku Rama Culinesse orestujeme pokrájenou cibuli a mrkev do zlatohnědé barvy. Přidáme mleté hovězí maso a orestujeme do barvy. Přidáme základ na omáčku, odměřenou vodu a společně 5 minut povaříme. Poté přidáme rajčatovou Polpariccu a společně promícháme. Nakonec dochutíme Primerbou Tymián a podle chuti osolíme a opepříme. Společně 10 minut provaříme. Připravenou směs necháme vychladnout a smícháme s nadrobno nakrájenými brambory, které jsme vydlabali.
- Půlky brambor naplníme rajčatovo-masovou směsí a posypeme strouhaným parmazánem. Vložíme do předem předehřátého konvektomatu na 180 °C. Dle velikosti brambor pečeme 5-10 minut. Na poslední 2-3 minuty můžeme nastavit troubu na zapékání horním grilem nebo zvýšit teplotu.