Masové kuličky v červeném kari s lilkem
Můžete zkusit i vegetariánskou variantu, stačí místo masových kuliček připravit zeleninové.

Suroviny
Masové kuličky v červeném kari s lilkem
−
+
€339.8
Masové kuličky
Hovězí, mleté
/kg
2.5 kg
0%
Strouhaný zázvor
/g
20.0 g
0%
Vejce
/kus
5.0 kus
0%
Olej, rostlinný
/ml
60.0 ml
0%
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
/g
0.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Omáčka
Olej, rostlinný
/ml
60.0 ml
0%
Lilek, čerstvý
/g
600.0 g
0%
Voda, vlažná
/l
1.0 l
0%
Knorr Červená kari pasta 850 g
/g
200.0 g
0%
Šťáva z limetky
/ml
20.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
35.0 g
0%
Jarní cibulka
/g
100.0 g
0%
Chilli papričky
/g
0.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
/
Masové kuličky
-
Hovězí, mleté 2.5 kg
-
Strouhaný zázvor 20.0 g
-
Vejce 5.0 kus
-
Olej, rostlinný 60.0 ml
-
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
-
Sůl
Omáčka
-
Olej, rostlinný 60.0 ml
-
Lilek, čerstvý 600.0 g
-
Voda, vlažná 1.0 l
-
Knorr Červená kari pasta 850 g 200.0 g
-
Šťáva z limetky 20.0 ml
-
Cukr, hnědý 35.0 g
-
Jarní cibulka 100.0 g
-
Chilli papričky
-
Sůl
Příprava
-
Masové kuličky
- Mleté maso promíchejte s příslušnými surovinami, dochuťte solí a vytvořte kuličky.
- Kuličky zprudka osmažte na oleji nebo ve fritéze.
-
Omáčka
- Orestujte kari pastu na rozehřátém oleji, zalijte vodou, přidejte kokosový krém, lilek a masové kuličky. Chvilku povařte.
- Po chvíli vaření přidejte cukr, limetkovou šťávu a dosolte podle chuti.
- Nakonec posypte nasekanou jarní cibulkou a nakrájenou chilli papričkou.
-
Servírování
- Podávejte s jasmínovou rýží.